Johan de Kleine

Transformaties

Transformeren van levende systemen zoals organisaties, teams en mensen fascineert mij, omdat er zoveel bijzondere onderstromen mee gemoeid zijn. Ook zijn ze zo krachtig dat je ze kunt negeren. Onderstromen zijn onzichtbaar en tijdloos. Ze zijn grenzeloos en komen soms van heel diep. Dit allemaal maakt dat ik iedere dag weer geboeid ben om dit werk te mogen doen.

Coach, adviseur, interim-manager

Vanuit 3 verschillende rollen werk ik bij mijn klant aan: coach, adviseur/trainer  of interim-management.

  1. Als ik als coach werk, dan loop ik met je mee en laat ik jou zelf alle antwoorden vinden op je vragen. Wat ik dan vooral doe, is opdrachtgevers (lees: mensen, teams en organisaties) te begeleiden in hun transformatie­processen.

  2. Wanneer ik als adviseur/trainer werk, dan onderzoek ik eerst het vraagstuk, waarbij ik met name kijk hoe onderstromen jouw vraagstuk in positieve en negatieve zin beïnvloeden. Vanuit mijn ervaring kom ik met een advies of trainingsvoorstel die ik samen met de opdrachtgever verder concretiseer. Het is uiteindelijk aan de opdrachtgever om zelf hieraan vervolg aan te geven, omdat hij zijn eigen situatie het beste kent.

  3. Ten slotte als interim-manager word ik onderdeel van je organisatie of team (lees: levende systeem). Ik neem dan zelf een sleutel-positie in om jouw vraagstuk systemisch op te lossen. Als interim-manager onderscheid ik me door mijn uitgebreide kennis en ervaring in het werken met onderstromen.
 
 

Systemische opdrachtgever

Bij al deze 3 rollen spreek ik van tevoren af: voor welk levend systeem werk ik. Wie is mijn systemische opdrachtgever. Natuurlijk heb ik ook een formele opdrachtgever. Toch kan het zijn dat mijn systemische opdrachtgever de organisatie als levend systeem is. 

Kernwaarden

Mijn kernwaarden in mijn werk zijn: authenticiteit, diepgang en ervaringsgerichtheid en steeds beter worden. Hiermee breng ik organisaties, teams en vooral mensen weer in contact met hun unieke potentieel.

Purpose

Uiteindelijk gaat het mij om mijn klanten een betekenisvolle toekomstperspectief te geven via concrete werkbare stappen. Dat versterkt een duurzaam leven en werken vanuit passie en bezieling 

Wat anderen over mij zeggen:

De gezamenlijke strategie vooruit is er weer!

Wij hebben Johan bij herhaling uitgenodigd om het MT te begeleiden. Zijn sterkte ligt in het goed kunnen inschatten van de verschillende persoonlijkheden en elk van hun de ruimte te geven om even het hart te luchten en in de schijnwerper te staan.
Aan het einde van de sessie(s) is gepraat over de onderlinge verhoudingen, zijn de verschillen in aanpak benoemd en staan de neuzen dezelfde kant op.
In de maanden na de sessie is duidelijk de impact te merken die Johan heeft achtergelaten. Het team kent elkaars sterke en zwakke plekken weer en maakt gebruik van elkaars sterktes om moeilijke zaken op te pakken. De gezamenlijke strategie vooruit is er weer!

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt

Johan is puur en eerlijk over wat hij doet, werkt op een respectvolle wijze aan thema’s die jij zelf lastig vindt om aan te pakken. Jij blijft de eigenaar en de oplosser van de problemen waar je aan werkt, wat naar mijn mening de enige manier is om echte oplossingen te vinden

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie

Ik kan iedereen aanraden om eens (hernieuwd) kennis te maken met zichzelf, het management team en de organisatie door inzet en begeleiding van Johan.

Durft mensen een kritische spiegel voor te houden

Ik heb Johan leren kennen als een fijn mens. Hij is authentiek, doortastend, onderzoekend, beschouwend en durft mensen een kritische spiegel voor te houden. Allemaal ingrediënten die hem tot een goede coach maken.

Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Johan kent de waarde van people management. Heeft een duidelijke visie op zijn doelen en wat hij wil bereiken. Hij zal je niet vertellen wat je graag wilt horen. Hij vertelt wat je moet weten. Dat te accepteren is jouw echte uitdaging

Voordat je er erg in hebt komen er omgekeerde eierdopjes, een organisatie systeemopstelling, op tafel en stelt Johan je de vraag.

Voordat je er erg in hebt komen er omgekeerde eierdopjes, een organisatie systeemopstelling, op tafel en stelt Johan je de vraag. De vraag die altijd te maken heeft met waarom je een klankbord zoekt. Bijvoorbeeld ‘de samenwerking in een team loopt niet lekker’. Johan vraagt altijd door en is daarmee samen met jou op zoek naar de echte reden achter iets of onder iets. Zodat je daarmee aan de slag kunt en verder komt

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen

De potentie van Johan is mensen begeleiden in transformatieve processen op een manier zodat ze hun organisatie (mensen) en de wereld kunnen dienen

altijd uitgekeken naar deze coachgesprekken

In coaching gesprekken heb ik Johan ervaren als zeer deskundig vertrouwenspersoon, iemand die erg goed naar je luistert en door de juiste vragen te stellen zelfinzicht krijgt. Daarbij heb ik nooit een oordeel of veroordeling gevoeld, wat me vertrouwen gaf om ook te vertellen over mijn angsten, valkuilen of tekortkomingen. Ik heb altijd uitgekeken naar deze gesprekken, ook al wist ik dat we soms een lastig onderwerp gingen bespreken.

Werken met Johan geeft altijd inzichten, die de echte reden aangeven wat … zich meestal onder water afspeelt

Ik heb meerdere keren met Johan samengewerkt in organisatievraagstukken, samenwerking in teams, intervisie en reflectie. Een gesprek of werken met Johan geeft altijd inzichten. Inzichten die de echte reden aangeven wat aan de oppervlakte zichtbaar is en zich meestal onder water afspeelt, waarom dit zo is. Wat slechts opgelost of verbeterd kan worden als je weet waarom. Of niet, en dat weet je dan ook. Daarmee creëer je ruimte en voortgang.
Voor mij is Johan naast kundig en gewoon prettig om mee samen te werken.

Johan breekt op zijn geheel eigen wijze zaken open

Johan is in staat om met zijn opstellingen met een groep die energie te mobiliseren, waardoor knelpunten als vanzelf naar boven lijken te komen en de oplossing zich vervolgens als vanzelfsprekend aandient.  Het effect van zijn werk is verbluffend, ik heb bij sceptische managers en “hardnosed” specialisten het spreekwoordelijke kwartje zien vallen. Johan breekt op zijn geheel eigen wijze zaken open en laat mensen weer verbinding maken met de essentie en de innerlijke koers. Zijn werk als facilitator van het organisatietheater is een vast element binnen de strategische workshops die we inmiddels met diverse organisaties hebben gedaan. 

Meer achtergrondinformatie:

Contactformulier