Logo leading Transformations

Cultuurtransformatie bij organisatieverandering

Bereid je organisatie voor op de toekomst met een diepgaande transformatie die verder gaat dan enkel zichtbare veranderingen. De complexiteit van de uitdagingen van deze tijd vereist een andere mindset, gedrag en cultuur in je organisatie. Eén die zowel de zichtbare als de onzichtbare onderstromen van je organisatie samen laat werken, omdat de onzichtbare onderstromen meer dan 80% van een succesvolle bepalen.

Herken je minstens één van deze symptomen?

Cultuurtransformatie biedt een weg vooruit uit deze vicieuze cirkel door niet alleen de symptomen aan te pakken, maar ook door te dringen tot de kern van wat je organisatie weer vitaal en succesvol kan maken.

Is je organisatie klaar voor de uitdagende toekomst?

Navigeren door Turbulentie

Het proces van verandering brengt echter ook turbulente momenten met zich mee, vergelijkbaar met de watervallen in een rivier. Deze momenten van transformatie kunnen zowel uitdagend als onvoorspelbaar zijn, wat leidt tot onrust en stress. 

In deze fasen, waar traditionele veranderoplossingen tekortschieten, biedt onze dienst cruciale ondersteuning en begeleiding. We helpen organisaties door deze transformatieprocessen heen te navigeren, met aandacht voor zowel het individu als het collectief, zodat ze sterker en veerkrachtiger worden in het gezicht van verandering.

Reviews

Nieuwe wegen volgen

Onderstromen in organisaties zijn vaak zo krachtig dat ze onmogelijk te negeren zijn.

In plaats van tegen deze stromen in te gaan, is het effectiever ze te benutten.

Deze onderstromen hebben een aanzienlijke invloed op het welzijn en de natuurlijke groei van alle organisaties. Het is essentieel om ze te integreren in je strategie, organisatie-inrichting en -cultuur, met het doel om weer mee te bewegen met de natuurlijke stroom van levende systemen. 

Dit merk je wanneer alles in een stroomversnelling raakt en alles schijnbaar moeiteloos verloopt.

Transformatie is een proces.
Er zijn momenten op bergtoppen en momenten in diepe dalen

Meebewegen met verandering

Net zoals een rivier zijn natuurlijke ritme en pad volgt, ondersteunen wij organisaties en teams om mee te stromen met de veranderende realiteit van deze tijd. 

Door kleine aanpassingen en koerswijzigingen te maken, helpen we jouw organisatie of team om in een ‘flow’ te blijven. Deze aanpak zorgt ervoor dat ze effectief en efficiënt kunnen reageren op de continue veranderingen in hun omgeving, in harmonie met de onderliggende stromen die hun succes beïnvloeden.

Betekenisvolle organisaties zetten zich in voor een hoger doel, met een visie gericht op een duurzamere wereld.

Hun succes wordt niet alleen gemeten in economische termen, maar ook in de mate waarin ze een positieve impact hebben op mens en milieu

Veel organisaties bevinden zich reeds op dit pad en blijven zich ontwikkelen om steeds beter te worden in het creëren van betekenisvolle impact. 

Onze diensten in coaching, interim-management en organisatieadvies zijn speciaal ontworpen om jouw organisatie te begeleiden op deze reis naar de vorm van betekenisvol ondernemen. 

We ondersteunen je bij het zetten van essentiële stappen richting een bedrijfsvoering die niet alleen succesvol is in traditionele zin, maar ook waardevol bijdraagt aan mens, maatschappij en milieu. 

Samen werken we aan een toekomst waarin jouw organisatie bloeit als een integraal onderdeel van een duurzame, betekenisvolle wereld.

Een overzicht van enkele uitgevoerde opdrachten:

Jouw organisatie begrijpen en begeleiden als levend systeem

Ik zie jouw organisatie als een levend systeem, vol dynamische interacties en verborgen potentieel. Mijn passie is om jullie te helpen dit potentieel te benutten voor groei en verbetering. Samen gaan we de diepte in om de onderliggende krachten van jullie organisatiecultuur te ontrafelen, de sleutels tot succes te vinden en jullie toekomst vorm te geven.

 

Verbinden van bovenstromen met onderstromen

Mijn overtuiging is dat echte verandering begint bij het integreren van de zichtbare structuren – zoals strategieën, structuren, processen en systemen – met de diepere, onzichtbare dynamieken. Deze geïntegreerde benadering gaat verder dan traditionele methoden en legt een duurzame basis voor zowel verandering als groei binnen jullie organisatie.

Energy needs Structure

Mijn rol: coach, adviseur, of interim-manager

Of ik nu optreed als coach, adviseur of interim-manager, mijn focus ligt op het ontwikkelen van een samenhangende strategie die jullie organisatie naar een hoger niveau brengt. Ik combineer diepgaande kennis met ervaringsgerichte werkwijzen, perfect afgestemd op jullie specifieke behoeften en doelen.

Samenwerken voor duurzame verandering

Het is mijn missie om jou en je organisatie te begeleiden en ondersteunen door de complexiteit van verandering en transformatie. Met doeltreffende methoden en diepgaand inzicht in de onderstromen van jullie organisatie, faciliteer ik diepgaande en blijvende veranderingen.

Jouw partner op de weg van verandering

Sta mij toe om je te begeleiden op deze boeiende reis van organisatieverandering en cultuurtransformatie. Samen zetten we jouw unieke organisatie centraal in ons partnerschap, gericht op het realiseren van jullie visie en doelstellingen, waarbij ik mijn expertise en ervaring inzet om een omgeving van duurzame groei en positieve transformatie te creëren.

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Contact opnemen

Je bericht is verstuurd. Ik neem snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Johan de Kleine

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Ik wil graag een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.