Logo leading Transformations

Heisessie begeleiding

No problem can be solved
from the same consciousness that created it
(Einstein)

Kies je voor wilskracht? Natuurlijke kracht?
Of misschien een combinatie van beide?

Veranderen is als het navigeren van een krachtige rivier. Je doel is om naar de overkant te varen, maar je wordt beïnvloed door de systemen waar je deel van uitmaakt: de natuurlijke onderstromen van deze systemen. Door breder te kijken, neem je de invloed van deze systemen mee in je plannen. Zo stuur je effectief door de stromen en tegenstromen die jouw organisatie vormgeven.

Wat maakt onze heisessies bijzonder?

Wanneer jouw zorgvuldig geplande visie, missie en strategie
de aanstormende toekomst ontmoet,
ontvouwt zich de ware kunst van leiderschap:
het evenwicht tussen vasthoudendheid en veerkracht.

Wanneer kies je voor onze heisessie begeleiding?

Bij Leading Transformations zien we elke heisessie als een unieke kans om samen concreet aan de slag te gaan. Dit resulteert in een plan dat realistisch, haalbaar is en breed gedragen wordt.  Samen ben je bereid om je volledig in te zetten voor dat doel.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten met een heisessie die echt verschil maakt?

Ontdek hoe een heisessie begeleiding door Leading Transformations jullie voorbereidt op de uitdagingen en kansen die voor jullie liggen. Samen bouwen je aan een veerkrachtige en bloeiende toekomst.

Reviews

Soms moet je even halt houden om de bestemming helder te zien en het pad ernaartoe zorgvuldig uit te stippelen.

Teamontwikkeling

Gedurende de hele heisessie heeft teamontwikkeling relevant. Er wordt tijd en ruimte gemaakt om dieper in te gaan op (inter)persoonlijke thema’s die vaak onbesproken blijven in de drukte van het kantoorleven. Vooral wanneer dit lastige of pijnlijke onderwerpen zijn. Uit onderzoek blijkt dat de teamperformance dan vrij snel onder de 50% komt. Dus, tussen de € 200.000 en € 400.000 van je leiderschapsteam laat je als organisatie liggen.

In een heisessie wordt van het team verwacht dat het schakelt naar een andere manier van samenwerken: meer vanuit rust, met tijd voor diepgaand luisteren en elkaar echt de ruimte geven. Dit is een contrast met de snelle, inhoudsgerichte interacties op kantoor.

Veilige Ruimte voor open dialoog

In de veilige omgeving van de heisessie moedigen we openheid en eerlijkheid aan. Dit is het moment waarop onderlinge spanningen kunnen worden aangepakt en individuele zorgen of ideeën die relevant zijn voor de toekomst van de organisatie ter sprake kunnen komen. Door deze veilige setting kunnen teamleden effectiever samenwerken en hun volledige potentieel benutten.

Uit de comfortzone stappen

De heisessie gaat ook over het uitdagen van het team om de leerzone te betreden en uit de comfortzone te stappen. Dit is essentieel voor het succes van de heisessie, want de toekomst kan er heel anders uitzien. Het onder ogen zien van nieuwe uitdagingen en het leren van nieuwe vaardigheden kan ongemakkelijk zijn, maar het is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van het team en de organisatie.

Teams verlaten onze heisessies vaak geïnspireerd, met gezamenlijke doelen en concrete actiepunten, en de uitspraak: “Waarom hebben we dit niet eerder gedaan? Dit gaan we vaker doen”

Overzicht van enkele uitgevoerde heisessies:

Diepgaande begeleiding

Als ervaren begeleider van heisessies, coach en adviseur, integreer ik moderne inzichten met diepgaande methodieken die essentieel zijn voor echte transformatie en organisatieontwikkeling. Mijn aanpak is geworteld in het ontsluiten van de dynamieken binnen en tussen levende systemen zoals organisaties en teams.

“De onderstroom die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied” – Stef Bos

Verborgen dynamieken blootleggen

Mijn filosofie erkent dat echte verandering en transformatie in levende systemen het resultaat zijn van de integratie van zowel zichtbare als onzichtbare aspecten. Dit vormt de kern van mijn stijl in het begeleiden van heisessies. Mijn expertise in systemische dynamieken en opstellingen stelt jullie in staat om diepere, vaak onzichtbare verbanden binnen organisaties en teams te ontdekken. Deze verbanden zijn cruciaal voor het slagen van de heisessie en worden geïntegreerd in jullie missie, strategieën, systemen, structuren en processen, om zo eigenaarschap en sturing te versterken.

 

Creëren van impactvolle heisessies

Tijdens heisessies creëer ik een omgeving waarin veiligheid en inspiratie samengaan. Dit stelt teamleden in staat om diepgaand te werken aan zowel essentiële thema’s als concrete doelen en actieplannen. Mijn aanpak omvat ervaringsgerichte werkvormen die het team in staat stellen om de haalbaarheid, wenselijkheid en levensvatbaarheid van de resultaten van de heisessie zelf te toetsen.

Flexibiliteit is cruciaal; het programma wordt aangepast op basis van de dynamiek die zich tijdens de sessie ontvouwt, altijd met de focus op het optimaliseren van de uitkomst. Mijn benadering combineert intuïtieve en analytische vaardigheden, ondersteund door een universitaire achtergrond, wat zorgt voor een evenwichtige en effectieve begeleiding.

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Contact opnemen

Je bericht is verstuurd. Ik neem snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Johan de Kleine

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Ik wil graag een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.