Logo leading Transformations

Teamcoaching & Teamtraining

In teams, net als in de natuur, zijn samenhang,
uitwisseling, ordening en bedoeling
essentieel voor vitaliteit.

Het zijn deze principes die leiden
tot vitale en veerkrachtige teams

Vitale teams:
bewust, energiek en doelgericht.

Klaar voor de toekomst
die zich binnenkort aandient

Vitale teams stralen een en al teamspirit uit.  Daadkracht en vastberadenheid gaat samen met ontspanning, plezier en reflectie.

De sfeer is constructief.  Iedereen durft alles te zeggen, wanneer dat nodig is. Conflicten en tegenstellingen zien zij als waardevolle leermomenten.

Er is gezamenlijk commitment in de te bereiken doelen. Daarom geven ze elkaar constructieve feedback, zodat je als team (en als persoon) steeds beter wordt.

Deze teams blijven vitaal, omdat ze bewust zijn van de ecologische en systemische principes van levende systemen. Daardoor anticiperen als vanzelf op de toekomst. Flexibel passen ze zich als team aan om hun bestemming te bereiken. Wanneer ze die bestemming hebben bereikt, stoppen ze.

Beter samenwerken en communiceren

Wat speelt er bij jouw team(s)?

Herken je een van deze symptomen? Of speelt er iets anders in of tussen je team(s)? 

Helikopterview en vergrootglas

Wanneer ik met teams werk, zoom ik tegelijk in en uit. Dat betekent dat ik zowel naar de teamleden individueel kijk als naar het krachtenvelden die zich buiten het team afspelen.  Soms is het onmogelijk dat een team goed functioneert, omdat de context van het team te verwarrend en te gecompliceerd is. Of omdat iets in de historie heeft afgespeeld bij een of meerdere teamleden.

Zakelijk én mensgericht

Mijn stijl van werken is zakelijk én mensgericht. Allereerst moet een team altijd iets bewerkstelligen, anders is het geen team. Doelen realiseren en anticiperen op nieuwe ontwikkelingen zijn belangrijk. Echter, de successen behaal je alleen met de mensen die het doen. Zij moeten goed in hun vel zitten, zodat zij hun kwaliteiten, talenten en potentieel optimaal benutten.

Ecologische en systemische principes

Mijn stijl van werken is gebaseerd op de ecologische en systemische principes van vitale teams. Teamopstellingen, psychodrama voor bedrijven, ACT en solution-focussed coaching & leiderschap zijn bewezen aanpakken om teams vitaler, te maken en te houden.

Reviews:

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Ik wil graag een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

logo-leading-transformations-214x75-1-1.png

Contact opnemen

Je bericht is verstuurd. Ik neem snel contact met je op.

Hartelijke groet,
Johan de Kleine